Bergbeklimmer op besneeuwde berg in slechte weersomstandigheden.

Enterprise- en IT-Architectuur

Architectuur als gids naar de top

Ondersteuning bij fundamentele keuzes in bedrijfsvoering en IT. TOGAF® en ArchiMate® Certified.

De klim

Bergbeklimmen: snel wijzigende omstandigheden, glibberige paadjes en gevaarlijke kloven om te overbruggen. Het leiden van een organisatie is niet veel anders: complexiteit neemt toe terwijl wetgeving en klantgedrag snel veranderen. Om je toekomstvisie te realiseren neem je veel beslissingen terwijl je ondertussen moet blijven presteren. Enterprise- en IT-Architectuur maakt duidelijk welke tussenstations je zult passeren en welke uitrusting je daarbij nodig hebt.

Bergbeklimmer op weg naar de top. In context van stappenplan Enterprise en IT-Architectuur.

In 3 stappen naar de top

Om uw visie te realiseren hanteren wij een 3-stappenplan.

1

Architectuur

Allereerst stellen we met u de reikwijdte van de architectuur vast. In overleg met belanghebbenden formuleren we de visie op de organisatie. Na terugkoppeling en goedkeuring brengen we de huidige en toekomstige architectuur in kaart. Hierin wordt de samenhang tussen uw business, applicaties en technologie beschreven.

2

Plateauplanning

Zelfs de langste reis begint met de eerste stap. Daarom maken we een plateauplanning. Plateaus beschrijven tussenstappen naar de toekomstige architectuur. Ieder plateau heeft waarde op zich voor uw organisatie, zelfs als u besluit om volgende plateaus niet te realiseren. Een plateau biedt nieuw uitzicht op de wereld en daarmee een kans om de visie zonodig te herzien.

3

Realisatie

Op basis van prioriteit, afhankelijkheden en kansen helpen we projecten definiëren. Gedurende de realisatie houden we een vinger aan de pols en geven daarover feedback aan u en de projectorganisatie.

Icoon reizend persoon: symbool voor TOGAF en licht bepakt reizen

Reis licht bepakt

Het TOGAF® EA raamwerk is ons uitgangspunt. Afhankelijk van uw bekendheid met dit raamwerk en uw specifieke situatie passen we relevante onderdelen toe.

Icoon piramide: symbool voor ArchiMate en de grote lijnen

De grote lijnen

Architectuur betreft de grote lijnen en belangrijke principes. Deze leggen wij vast in architectuurmodellen conform de ArchiMate® standaard. Met u spreken wij af hoe deze modellen aansluiten op de ontwerppraktijk binnen uw organisatie.

TOGAF® en ArchiMate® zijn geregistreerde handelsmerken van The Open Group.

Uw visie realiseren?


Wij tonen u graag een weg omhoog.

Laat ons weten wat we voor u kunnen doen:Icoon papieren vliegtuigje: symbool voor het afleveren van uw bericht

Onderweg...
Dank u voor uw bericht!

Een van onze collega's neemt spoedig contact met u op.

Wij wensen u een fijne dag!